Składniki (porcja dla dwóch osób):

  • dwa plastry schabu

  • pół papryki czerwonej

  • pół papryki zielonej

  • cebula

  • pół cukinii

  • dwa ząbki czosnku

  • pomidor

  • dwie garści makaronu świderków

  • sól

  • pieprz

  • pół kostki rosołowej

  • papryka ostra lub słodka (jak kto
    lubi)

Wykonanie:

  1. Lekko rozklepujemy kotlety
    schabowe, posypujemy pieprzem i solą i smażymy na rumiano z obu
    stron.

  2. Wrzucamy na patelnię pokrojoną
    paprykę, cukinię i cebulę. Smażymy około 3 minut. Dodajemy
    posiekany czosnek i paprykę w proszku jeszcze minutkę smażymy.

  3. Zalewamy wodą, jak woda będzie
    bulgotać dodajemy świderki i kostkę rosołową. Gotujemy około
    5-7 minut.

  4. Dodajemy obranego i pokrojonego w
    kostkę pomidora i gotujemy jeszcze jakieś 3-4 minuty. Doprawiamy
    solą i pieprzem.