Składniki

Pojedyncza pierś z kurczaka

Duża marchewka

Dwa spore liście kapusty

Papryka czerwona

Pół papryki zielonej

Trochę groszku

Sos sojowy

Bulionetka albo kostka rosołowa

Sól i pieprz

Makaron

Wykonanie:

Kurczaka obgotowujemy w wodzie przez kilka minut. Wyjmujemy i
kroimy w dość dużą kostkę. Do wody wrzucamy marchewkę pokrojoną
w słupki, kapustę pokrojoną w cienkie paseczki i pokrojonego
kurczaka. Dodajemy bulionetkę i sos sojowy (około dwóch łyżek).
Gotujemy 5 minut i dodajemy pokrojoną paprykę i zielony groszek. I
dalej gotujemy aż marchewka zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z makaronem. W tym wypadku to jakiś chiński pszenny
makaron, ale może być też ryżowy, albo zwykłe polskie nitki.

SMACZNEGO